MEDZINÁRODNÝ DEŇ ČOKOLÁDY

Čokoláda patrí medzi najobľúbenejšiu sladkosť v rámci celého sveta. V malých množstvách je pre ľudské telo nevyhnutná. Medzinárodný deň čokolády si pripomíname v mesiaci september, kedy sa narodil autor knihy s názvom „Charlie a továreň na čokoládu“. Čokoláda sa vyrába z kakaových bôbov. Povráva sa, že kazí zuby. Opak je však pravdou. Kakaové maslo chráni zuby pred kazom. S klientami zariadenia sme si pochutnali na vynikajúcom čokoládovom dezerte. Čokoláda má priaznivý účinok na zdravie človeka. Znižuje krvný tlak, znižuje vznik infarktu myokardu, obmedzuje riziko vzniku rakoviny. Má povzbudzujúci vplyv na činnosť mozgu, vyvoláva jeho aktivitu a zlepšuje pozornosť. Zlepšuje celkovú psychiku človeka. Po konzumácii čokoládového dezertu, ktorý nám dodal energiu, sme si zahrali spoločenskú hru „Človeče, nehnevaj sa“ a zaspievali sme si známe ľudové piesne.